28.06.2014


Harjoituskausi on jo hyvässä vauhdissa. Kevät toi mukanaan jo edellisessä päivityksessäkin mainitsemiani muutoksia, kuten uuden valmentajan astumisen kuvioihin. Tahtipuikkoa nykyään heiluttaa Kittilän Risto. Yhteistyö on lähtenyt sujumaan hyvin ja se on tuonut mukanaan uusia ja kiinnostavia teemoja harjoitteluun.

 

Tällä hetkellä leireilen Sveitsin alpeilla St. Moritzin hulppeissa maisemissa. Näin leirin puolessa välissä (viikko takana) täytyy todeta, että harjoitteluolosuhteet ovat olleet loistavat niin maastojen kuin kelienkin suhteen.

 

– Heikki

 

20140626_110020

 


22.05.2014


Muutama viikko tunnustelevaa treeniä takana. Sunnuntaina Vuokattiin leirille ja harjoittelu käyntiin kunnolla kohti ensi talvea. Kevät on pitänyt sisällään paljon muutoksia, niistä juttua lähitulevaisuudessa. Nyt iltapäivän treeniin..

-Heikki


28.11.2013


Ekat kisat takana. Tulokset puhukoon puolestaan. Kovat oli kovia. Itse en ollut. Kauden ensimmäinen startti oli Vuokatin Suomen Cupin viestissä, joissa oltiin tasaisen alavireisellä joukkueella sijalla 8. kaukana niistä kärkikahinoista johon oli tähdätty. Vuokatista matka jatkui välittömästi Lappiin lumileirille ja valmistautumista kohti Oloksen tykkikisoja.

 

Päätin Oloksen kisoissa keskittyä pelkästään vapaan kisaan, jolloin pystyin harjoittelemaan alkuviikon ja sitten samalla valmistautumaan  rauhassa sunnuntain kilpailuun. Itse kisassa positiivista oli, että lihaksisto oli vihdoin siinä iskussa, että pystyin nostamaan vauhtia mukavuusalueen yläpuolelle. Paljon muuta positiivista ei suorituksesta löytynytkään. Lyhyesti todettakoon, ettei edes normaalista nousujohteisesta hiihdosta ollut tietoakaan, kun viimeisen vitosen romahduksella eroa kärkeen tuli noin minuutti tasaisesta vauhdista lisää.

 

Huolimatta kevyehköstä harjoittelusta alkuviikolla kroppaan alkoi hiipiä väsy jo ennen Rovaniemen Suomen Cupin kisaviikonloppua, jossa sunnuntaina oli vuorossa perinteisen kymmenen kilometriä. Perinteisen hiihto oli yhtä vaikeaa kuin usein itselleni näin alkukaudesta, joten alkukauden näyttöpaikat jäi käyttämättä. Pari päivää meni haavoja nuollessa. Nyt katse on kuitenkin suunnattu eteenpäin ja seuraavat pari viikkoa keskitytään treeneihin ja haetaan vauhtia joulukuun kisoihin!

 

-heikki