18.09.2015


Pari päivää kevyttä harjoittelua takana kotosalla. Syyskuun ensimmäiset pari viikkoa hurahti nopeasti Akatemiaryhmän leirillä Itävallan Obertilliachissa. Leiripaikka oli parin vuoden takaa tuttu pieni vuoristokylä, noin 1400 metrin korkeudessa. Aiempien vuosien perinteinen Ramsaun jäätikköleiri jäi tältä syksyltä väliin ja tarkoituksena oli tehdä laadukasta harjoittelua kesäisissä olosuhteissa.

 

Leiri onnistuikin varsin mallikkaasti ja laadukas tekeminen oli helppo toteutttaa huippuolosuhteissa. Nousumetrejä taisi kertyä reilusti yli 10 000 metriä parin viikon aikana. Pitkien nousutreenien oheen mahtui hyviä nopeus- ja sprinttitreenejä rullaradalla ja pari pitkää vaellusta alppihuippujen aina yhtä huikaisevissa maisemissa. Loppuviikko jatkuu palautellen ja ensi viikko kotiharjoittelun merkeissä. Tästä on hyvä jatkaa kohti lokakuuta ja ensilumen latuja.

 

-Heikki

 

Obertilliach

Obertilliach, Itävalta


24.07.2015


Alkukesän viiden viikon Vuokatin leireilyn jälkeen kerkesin hengähtää kotona reilun viikon verran, jonka jälkeen tällä viikolla oli vuorossa lyhyt pisto Syötteelle. Niin Iso-Syötteen kuin Pikku-Syötteenkin nousujen uudet asfalttipinnat tarjosivat loistavat puitteet laadukkaisiin mäkitreeneihin. Nousumetrejä kolmeen päivään ehtikin kertyä reilusti yli kolme kilometriä.

 
Ensi viikolla on vuorossa Akatemiaryhmän toinen leiri Ylläksellä, jossa teemana on määräharjoittelu ja edelleen nousujen hyödyntäminen. Leirin ohjelmaan kuuluu myös Ylläksen rullahiihtokilpailu.

 

Alla vielä Syötteen nousujen profiilit.

 

– Heikki

kuva


8.06.2015


Viikko leiriä Vuokatissa takana, toinen viikko edessä. Tänään on ollut lepopäivä, joten hetki aikaa päivittää blogia pitkän tauon jälkeen.

 

Tämän päiväisen lepopäivän iltaverryttelyjen ja lihashuollon jälkeen loppuviikon ohjelma jatkuu  seuraavasti:

 

Ti

ap. Voima+ RHV 2h PK

ip. JK 2h PK1

Ke

ap. Soutu/melonta 2h + JK-verr.

ip. HP 1.5-2h PK, +ruskot

To

ap. RHV Vaaralle nousuun 7-8x PK/Aerk.

ip. PY 2h huoltava

Pe

ap. Voima + j-verr.

ip. RHP 2h sis. 2x5x1′ TT

La

Pitkä yhdistelmä RHP/SR 3-4h

Su

JK-vaellus UKK 3-5h

 

Lyhenteet: HP=Hiihto(perinteinen), RH(P/V)=rullahiihto(perinteinen/vapaa), TT=tasatyöntö, JK=juoksu, SR=sauvarinne, PY=pyöräily, PK1= huoltava/kevyt harjoitus, PK=peruskestävyysharjoitus

 

-Heikki