20.02.2017


Ensi viikonloppuna hiihtokausi jatkuu jälleen pitkien matkojen kisalla, kun ohjelmassa Tervahiihto ja 86 kilometriä. Linkin kautta hieman juttua:

www.matkallatervahiihtoon.fi


2.02.2016


Tammikuun tiivis kilpailurupeama paketissa ja sairastelupäivän ajan kuluksi lyhyt päivitys kisoista. Tammikuun ensimmäisen viikon suunnitelmat menivät uusiksi kovan pakkasjakson takia ja Östersundin Skandinavia Cupin kisat vaihtui kotoisiin Virpiniemen hiihtoihin.

 

Kilpailurupeama jatkui seuraavana viikonloppuna Vantaan Suomen Cupissa, jossa ohjelmassa olivat viestit ja 20 kilometrin yhdistelmähiihto. Lauantaina napattiin viestijoukkueella Paakkonen, Kittilä sekä allekirjoittanut Suomen Cupin kakkossija, joka oli meidän miesten porukalle paras saavutus Suomen Cupin viesteissä. Sunnuntain yhdistelmäkilpailussa perinteisen osuus oli kerrassaan heikko suoritus, onnistuin kuitenkin nousemaan suksenvaihdon jälkeen vapaan osuudella yli 20 sijaa ollen maalissa lopulta 11. Maalissa tuomarineuvosto kuitenkin kertoi, että perinteisen osuus oli mennyt potkun verran liikaa luisteluksi ja lopputulemana olikin kautta aikain ensimmäinen hylkäys itselleni. Hylkäyksestä huolimatta viikonlopusta jäi positiivinen fiilis, sillä hiihto oli kulkenut yllättävänkin hyvin tuntemuksiin nähden, joten tulevista kisoista oli lupa odottaa entistä parempaa.

 

Viime viikonloppuna ohjelmassa oli Imatran SM-kisat, joihin odotusarvo oli korkea Vantaan Suomen Cupin jälkeen. Lauantaina vapaan 15 kilometrin 22. sija oli todella iso pettymys. Lauantain kilpailun jälkeen pieniä flunssan oireita alkoi tuntua kehossa, mitkä oli kuitenkin työnnettävä syrjään, kun seuraavana päivänä tiedossa olisi mitalijahtia viestikisassa. Sunnuntain viestissä itselläni oli perinteisesti joukkueen kolmas osuus hiihdettävänä. Oma hiihto oli kaukana huippuiskusta, mutta joukkueena onnistuimme varsin kelvollisesti ja taistelimme mitalista viime metreille asti. Viesti päättyi lopulta siihen kaikkein karvaimpaan eli neljänteen sijaan. Sunnnuntain kisan jälkeen tuloillaan ollut flunssa pääsi iskemään täysillä, joten nyt alkuviikko menee tautia parannellessa.

 

-Heikki

 

 


9.12.2015


Syksyn viimeisestä kirjoituksesta aikaa on ehtinyt kulua parisen kuukautta, joten pienen päivityksen paikka nyt kun kilpailukausikin on saatu kunnolla käyntiin. Loka-marraskuu oli harjoituksellisesti lumiharjoitteluun siirtymistä, sisältäen muun muuassa marraskuussa kolmen viikon Lapin reissun akselilla Olos-Levi-Rovaniemi-Pyhätunturi/Luosto.  Kilpailut jäivät Lapin reissulla suunniteltua vähemmälle, kun pienet sairastelut pitivät Rovaniemen Suomen Cupissa katsomon puolella.

 

Kilpailukauden todellinen avaus siirtyikin joulukuun puolelle, kun pääsin starttaamaan Kainuun Talvikisoissa Vuokatissa itsenäisyyspäivän attona. Kisahiihto oli vielä varsin tasapaksua puurtamista paljolti kilpailemattomuudesta johtuen ja siihen nähden tulos olikin varsin kelvollinen.

 

Ensi viikonloppuna vuorossa on Skandinavia Cupin kisat jälleen Vuokatissa, jossa meno on toivottavasti napsun pari terävämpää. Vuokatista matka jatkuu vielä viikoksi Ylläkselle harjoittelemaan ennen joulua.

 

– Heikki